Bezoek van onze gouverneur

IMG_4099IMG_4105Op donderdag 5 februari mochten wij onze gouverneur – Roland De Paepe – welkom heten tijdens onze vergadering.

Tijdens zijn bezoek werd ‘het werk van de gouverneur’ voorgesteld met als titel ‘Steun Anders’ en wat een micro financieringsproject inhoudt en door middel van een sociaal investeringsfonds investeert in micro financieringsinstellingen.

Via dit initiatief worden wordt een financiering verstrekt aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden, die geen toegang hebben tot de reguliere banken omdat ze geen waarborg kunnen geven. Deze middelen zijn een hefboom om ondernemerschap in deze landen te stimuleren, om op die manier ook de levensstandaard van de ondernemers en hun familie te verhogen.

Lions Gavere-Rhodeland ondersteunen dan ook met veel plezier dit initiatief door financieel bij te dragen aan dit project.

Share