Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Exclusieve Kaas en Wijn avond

29, september, 2018 7:30 pm

Kaas en wijnavond Lions

Kaas en wijn de perfecte combinatie?
sponsors kaas en wijn avond 2018Het zal u niet verwonderen dat kaas en wijn een goed huwelijk kunnen vormen. Op een  klassieke kaas- en wijnavond wordt kaas nog steeds met rode wijn gecombineerd. Men gaat er van uit dat rode wijn en kaas altijd met elkaar combineren. Maar het is nog iets complexer dan dit. Sommige kazen passen helemaal niet bij rode wijn omdat ze qua structuur en smaak elkaar niet aanvullen. Dit heeft te maken met de zuurgraad en het zoutgehalte in de kaas en de zuurgraad en tannine in wijn. Anderzijds past witte wijn beter omdat deze door het zuivere en minerale karakter met frisse zuren complementair is met de meeste kazen.

Daarom kan het ook ‘anders’… Wij bieden u meer dan twintig bekende en minder bekende Franse, Italiaanse en Zwitserse kazen die gecombineerd kunnen worden met rode en/of witte wijnen.

Wij kunnen u adviseren welke wijn bij welke soort kaas het beste past door hun samenstelling en regio vanwaar deze komen. Maar probeert u vooral zelf uit welke combinaties werken.

Wilt u ook iets bijleren over het pairen van kaas en wijn maar vooral genieten van een gezellige culinaire avond? Dan nodigen wij u graag uit op zaterdag 29 september 2018vanaf 19u30 in Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Racing op de Markt in Gavere.

Er is ook een ruim Breugelbuffet voor wie geen kaas eet en voor de kinderen is er vol-au-vant met puree voorzien.

De aangeboden wijnen kunnen ook per doos besteld worden, zo kan u ook thuis uw gasten versteld laten staan.

Share

Gegevens

Datum:
29, september, 2018
Tijd:
7:30 pm

Organisator

Lions Club Gavere Rhodeland
E-mail:
lions@gavere-rhodeland.be
Website:
www.gavere-rhodeland.be

Locatie

G.O. Racing
Markt 22
Gavere, 9890 België
+ Google Maps
Share