Geslaagde Exclusieve Kaas en Wijn Avond 2017

De 2017 editie van onze Exclusieve Kaas en Wijn Avond was een groot succes. De tickets waren weer snel de deur uit. Het ruime aanbod lekkere kazen in combinatie met een mooie selectie wijnen werd erg smakelijk onthaald. Lions Club Gavere- Rhodeland zal met de opbrengsten terug enkele goede doelen ondersteunen.

We danken alle vrijwilligers die zich weer enorm hard hebben ingezet en kijken alvast uit om iedereen weer terug te zien op editie 2018.

Hieronder vind je een paar leuke sfeerbeelden.

 

Ook danken we onze sponsors voor hun erg gewaardeerde bijdrage!

sponsors2017

kaas en wijn avond 2017

 

 

 

Share

Gouverneur André Goethals bezoekt Gavere Rhodeland

patgouvgreggouvDonderdag 4 februari 2016 mochten wij met veel plezier onze gouverneur, André Goethals, ontvangen binnen onze Lions club Gavere-Rhodeland.

André bracht met volle overtuiging nogmaals de waarden van de Lions onder de groep, en verduidelijkte nogmaals waarvoor ‘we serve’ stond als kernwoorden van onze vereniging.

Na het voorstellen van het werk van de gouverneur, dewelke volledig in het teken staat van het C.A.W. (centrum algemeen welzijn) die openstaat voor alle burgers met welzijnsproblemen met in de eerste plaats de meest kwetsbare mensen, was er de uitwisseling van de fanion tussen onze voorzitter Patrick en André.

Daarbovenop sprak onze gouverneur zijn bijzonder dankwoord en appreciatie uit over ons lid Gregor Mathieu voor zijn werk als zonevoorzitter, wat wij als club ook alleen maar kunnen bevestigen en met veel plezier toejuichen.

Bedankt gouverneur en vergezellende leden voor deze aangename avond.

 

Share

Lions Gavere-Rhodeland versterken zich met Danny Peire

IMG_20160122_222355Tijdens onze Nieuwjaars meeting laatsleden mochten wij met veel plezier ons nieuw lid, Danny Peire uit Gavere, verwelkomen als officieel lid.

Met Danny als versterking van ons team kunnen wij nog meer bouwen aan het doel van de Lions, het ondersteunen van mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij. Binnen de filosofie van Lions Gavere-Rhodeland wordt hierbij vooral aandacht besteed aan de jeugd.

Danny werd de pin opgespeld door onze voorzitter van de sociale commissie, Pieter Vandesande, en dit onder het waakzaam oog van peter en president van onze club, Patrick Van De Velde.

Welkom Danny.

Share

Changing Lives, One Pair at a Time

brillogo

In zowat elke ladekast kan men een bril vinden die niet meer gebruikt wordt. Diezelfde bril kan iemands leven veranderen.

Door het schenken van een gebruikte bril kan je ervoor zorgen dat een kind kan leren lezen, een volwassene een beroep kan uitoefenen, een ouder persoon zelfstandig kan blijven.

Lions Gavere-Rhodeland organiseert daarom een brilleninzamelactie, ondersteund door Lions Belgium.  Dit tot 15 november 2015, en door het inzamelen van brillen op verschillende locaties in onze regio.  De ingezamelde brillen worden gerecycled en nadien ter beschikking gesteld van mensen in ontwikkelingslanden.

Breng je gebruikte brillen naar een inzamelpunt, of bezorg ze bij één van onze leden.

U kan de brillen ook steeds deponeren op één van onze verzamelpunten:

 • Optiek Focus te Gavere
 • Dierickx Fashion Herzele
 • Mobistar Center Zottegem
 • Mobistar Center Geraardsbergen
 • Mobistar Center Ninove
 • Mobistar Center Aalst
 • WZC Damiaan in Tremelo
 • Psycho-Geriatrie Ter Kameren
 • EuroTracs – Sluizeken 33 te 9620 Zottegem

Op die manier zorgt u dat iemand anders wordt geholpen, en dit op eedoosn zeer éénvoudige manier.  Niet enkel gewone brillen, maar ook leesbrillen, zonnebrillen (hoeft niet op sterkte te zijn), kinderbrillen en monturen mogen in de inzamelbox gedeponeerd worden.

Wij danken u om mee te helpen aan deze actie, maar wij danken u nog meer om de bekendheid van deze actie onder uw vrienden, familie en zelfs op uw werkplek te verspreiden.

… want door éénvoudig iets te geven wat u niet meer gebruikt, helpt u anderen !

Uw verzamelpunt in beeld

Mobistar Center Ninove

Mobistar Center Ninove

 

 

 

 

 

 

 

Optiek Claeys en Dierickx Fashion Herzele

Claeys Optiek en Dierickx Fashion

 

 

 

 

 

Mobistar Center Zottegem

Mobistart Center Zottegem

 

 

 

 

 

 

 

Psycho-Geriatrie Ter Kameren in Brussel

IMG_7140

 

 

 

Share

Ambtsoverdracht bij LCGR

Rick LievensVrijdag 26 juni was voor Lions Club Gavere – Rhodeland het moment aangebroken om de nieuwe president aan te stellen.  Na een mooi jaar onder de leiding gestaan te hebben van Rik Lievens, was het ditmaal – juist 10 jaar na de start van LCGR – opnieuw de beurt aan Patrick Van De Velde om de scepter over te nemen.

Het voorbij jaar was voor onze club een jaar om te herbronnen en stil te staan bij het feit waarom we dit doen: ‘Re-member Why’.  Dit werd dan ook in goede banen geleid door Rik.

IMG_4133Dit jaar gaan we dan ook weer met volle overtuiging en hernieuwde moed een periode tegemoet onder leiding van Patrick om de nodige acties te ondernemen en de sociale projecten te ondersteunen waar we als vereniging als één front achter staan.

LCGR dankt alle leden en vrienden voor het voorbij jaar in naam van Rik en verwelkomen graag de nieuwe ploeg onder leiding van Patrick.

IMG_4140

 

 

 

Share

LCGR versterkt zich met Koen Slock

Koen SlockLions Gavere Rhodeland verwelkomt met veel plezier Koen Slock uit Gavere.  Koen bevestigt nogmaals hoe belangrijk het is om met gebundelde krachten een bijdrage te leveren aan zij die het minder goed hebben in onze samenleving.  Reeds geëngageerd om persoonlijk sociaal actief te zijn, vervoegt hij onze rangen om het gedachtengoed van de Lions te ondersteunen.

Onze voorzitter Rik Lievens, samen met alle leden van onze vereniging, heten Koen dan ook met alle plezier welkom.

Share

Lions Club Gavere-Rhodeland viert 10 jaar

10-jaar lions gavere-rhodelandLions Club Gavere-Rhodeland viert zijn 10e verjaardag.

 • 10 jaar waar wij trots op zijn om een organisatie te ondersteunen die zich inzet voor deze mensen die wat steun kunnen gebruiken;
 • 10 jaar van hechte vriendschap binnen onze club;
 • 10 jaar waar wij de waarden van de grootste NGO ter wereld onderschrijven;
 • 10 jaar die een verrijking van ons leven zijn.

Na deze ‘eerste’ 10 jaar danken wij dan ook graag alle leden, alle vrienden, maar ook alle ander Lions waar ook ter wereld om onze waarden en doelen te ondersteunen.

Re-Member Why’, en daar gaan we de volgende 10 jaar opnieuw aan werken.

Lions Club Gavere-Rhodeland celebrates her 10th anniversary.

 • 10 years to be proud to support an organization dedicated to support people who are in need of support;
 • 10 years of close friendship in our club;
 • 10 years in which we share the values of the largest NGOs in the world;
 • 10 years which are an enrichment of our own lives.

After these ‘first’ 10 years, we would like to thank all of our members, our friends but also all other Lions anywhere in the world, to support our values and charity projects.

Re-member Why’, this is what we intend to work for during the next 10 years.

Share

Sportief uitje

Op donderdag 3 april 2015 organiseerde Lions Club Gavere – Rhodeland – onder leiding van onze voorzitter activiteiten Patrick Van De Velde – een sportieve uitstap.  Dit jaar werd gekozen voor een initiatiecursus golf, en dit is de golfschool te Drongen.

De weergoden waren ons goedgezind, en onder deskundige begeleiding van de lesgevers ter plaatse, werden diverse technieken aangeleerd, al dan niet met enkele eigen interpretaties.

Na heel wat oefentijd, en een wedstrijdje onder de vrienden, werd de avond moe maar voldaan verdergezet met een gezellig diner.

Een geslaagde activiteit, zeker voor herhaling vatbaar !

Share

Welkom Filip De Cock

Filip De CockLions club Gavere-Rhodeland mocht Filip De Cock als nieuw lid verwelkomen en zijn pin aanbieden.  Filip, zaakvoerder van Dierickx Fashion en De Cock Antiques te Herzele, versterkt op deze manier de gelederen van onze vereniging, om de boodschap van de Lions te ondersteunen en uit te dragen.

Welkom Filip!

 

Share

Bezoek van onze gouverneur

IMG_4099IMG_4105Op donderdag 5 februari mochten wij onze gouverneur – Roland De Paepe – welkom heten tijdens onze vergadering.

Tijdens zijn bezoek werd ‘het werk van de gouverneur’ voorgesteld met als titel ‘Steun Anders’ en wat een micro financieringsproject inhoudt en door middel van een sociaal investeringsfonds investeert in micro financieringsinstellingen.

Via dit initiatief worden wordt een financiering verstrekt aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden, die geen toegang hebben tot de reguliere banken omdat ze geen waarborg kunnen geven. Deze middelen zijn een hefboom om ondernemerschap in deze landen te stimuleren, om op die manier ook de levensstandaard van de ondernemers en hun familie te verhogen.

Lions Gavere-Rhodeland ondersteunen dan ook met veel plezier dit initiatief door financieel bij te dragen aan dit project.

Share